تاریخ : شنبه 11 شهريور 1396     |     کد : 227

دکتر شریعتی نیاسر در همایش معاونان آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد:

همکاری متقابل وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی موجب تعامل با قوت بیشتری می شود/ دانشگاه آزاد اسلامی یکی از نمونه‌های موفق تعامل بین رشته‌های حوزه پزشکی و غیرپزشکی است

معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینکه همکاری متقابل وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی، موجب می شود که تعامل با قوت بیشتری پیگیری شود، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی یکی از نمونه‌های موفق تعامل بین رشته‌های حوزه پزشکی و غیرپزشکی است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در دومین روز از سیزدهمین همایش معاونان آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی ضمن گرامیداشت یاد آیت‌الله ‌هاشمی رفسنجانی و تبریک عید سعید قربان، گفت: آیت‌الله‌ هاشمی رفسنجانی (ره) یکی از اسطوره‌های نظام بودند که خدمات ارزشمند و نقش موثری در تاسیس و توسعه دانشگاه آزاد اسلامی داشته اند.

وی افزود: خوشحالم که جهت‌گیری‌های مثبتی در دوره مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی مطرح شده که امیدوارم با همکاری متقابل وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی، تعامل با قوت بیشتری پیگیری شود.

معاون آموزشی وزارت علوم در ادامه به ارائه آماری از وضعیت دانشجویی و تعداد رشته محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاه‌ها در مقاطع مختلف تحصیلی ارائه داد و گفت: در حال حاضر‌ دانشگاه آزاد اسلامی 36درصد از جمعیت دانشجویی کل کشور را به خود اختصاص داده است. بیشترین جمعیت دانشجویی در کشور به علوم انسانی و فنی مهندسی تعلق دارد. به همین خاطر امسال اعتبار ویژه ای به توسعه علوم پایه اختصاص یافته است.

وی افزود: اگرچه موسسات غیرانتفاعی روند رشد بی رویه ای طی چند سال گذشته داشته اند، اما جمعیت دانشجویی از رشد چندانی برخوردار نبوده است. اوج جمعیت دانشجویی در بخش غیرانتفاعی‌ها در سال 92 به 410هزار نفر رسید و در همان سالها با یک روند انقباضی این جمعیت کنترل شد.

وی با بیان اینکه در تمامی زیرنظام‌های آموزشی در مورد مقطع کاردانی غفلت شده است، افزود:‌ امروز در کشورهای موفقی نظیر ژاپن و کره جنوبی بیشترین جمعیت دانشجویی در بخش دوره‌های کاردانی تحصیل می‌کنند. توسعه آموزش مهارتی و ورود تکنسین‌ها به عرصه صنعت و کار یکی از پارامترهای موثر در پیشرفت کشورها به شمار می‌رود. این در حالی است که در کشور ما در دوره کارشناسی ارشد از سال 93 تا 94 تعداد رشته محل‌های مراکز غیرانتفاعی از 272 به 532 مورد افزایش داشته است و در دانشگاه آزاد اسلامی نیز از 400 رشته محل در سال 93 به 4هزار و 165 مورد رسیده است.

شریعتی نیاسر خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی یکی از نمونه‌های موفق تعامل بین رشته‌های حوزه پزشکی و غیرپزشکی به شمار می‌رود. امروز در دانشگاه های موفق دنیا بخش آموزش پزشکی و غیرپزشکی در یک مجموعه قرار دارد.

وی درخصوص طرح آمایش سرزمینی نیز خاطرنشان کرد: این طرح یکی از منحصر به فردترین اقداماتی است که در دولت یازدهم انجام شد و انتظار می‌رود دانشگاه آزاد اسلامی نیز در اجرای این طرح با وزارت علوم هماهنگ بوده و رشته‌ها به صورت منطقه ای و براساس پتانسیل استان‌های مختلف به تصویب برسد.